Jaký produkt vybrat pro ovládání I/O výstupu z webu?

K maturitě jsem dělal přípravek s ethernetem. Použil jsem PIC18J67J60(možná 90 na konci, ale snad se to liší jen pamětí). Microchip má krásný tutoriály resp. vytvořený projekty. Stačí jen odkomentovat části a máš tam podporu pro FTP, DHCP(tušim že jak klient tak server), běží tam jednoduchej web(kterým jde ovládat výstupní porty), možná i ICMP(ping). Už si pořádně nevzpomínám, jsou to tak 3-4 roky. Každopádně pokud máš zapojeno tak jen nahraješ sample(jmenuje se to TCP/IP stack) a funguje to, je to napsaný v C a myslim, že to šlo přímo v MPlabu. PIC má ethernetovej řadič integrovanej, takže odpadá další integráč. To bychom měli klady, teď k záporům. Je to TQFP pouzdro → je to kurevsky malý a rukou a mikropájkou se to blbě pájí. S tím souvisí leptání, doma to těžko uděláš(cca 16 nožiček na 10mm stranu čipu). Potřebuješ konektor s translátorama(malý transformátory), dá se koupit, kdysi mi ho nabídl snad někdo odtud z fóra asi za stovku. nic extra snad není potřeba(zapojení je nakreslený v datasheetu, stačí se podívat). Čip je na 3,3V, což mě lehce vadilo protože regulátory na 3,3V jsem tehdá našel jen drahý a musel jsem použít laditelnej a nastavit si ho. Spotřeba! při zapnutí eth modulu se dost zvednula spotřeba a pokud máš levnej univerzální adaptér tak je možný že klesne napětí BOR resetne.(jestli si správně vzpomínám tak tam byl skok z <20mA na 100mA). Ještě se mi vybavuje, že ten stack nebyl úplně easy rozchodit a zkoušel jsem víc verzí. Nevýhodou by mohlo oproti avr/arduinu být, že PIC že tohle musíš programovat ICSP a na to je potřeba složitější programátor. Porty samozřejmě nejsou stavěny na zátěž, takže na ovládání relátek bude potřeba nějaký tranzistory…
Každopádně komfort programování tam byl a nemusel jsem zkoumat co do jakýho registru nahrát… Pokud to myslíš vážně, nebo máš otázky tak napiš pm, dokonce možná ve skříni i nějakou mršku mám a pokud slíbíš, že to dotáhneš do konce, tak je tvoje :wink:

EDIT: nedalo mi to a skutečně jsem je našel, takže nabídka platí. Podle všeho jsem použil PIC…60 protože dva chybí. Ty dva prostřední jsou, pokud mě paměť neklame, stejný a liší se jen velikostí paměti nebo podobnou drobností. Ten vlevo je PIC24, plánoval jsem s ním něco s CAN, kterou má integrovanou. Jen pro představu, plocha čipu je menší než microsd karta(mohl jsem jí vedle toho položit, ale už to znova fotit nebudu)