AVR Studio 4.18, WinAVR 2010 na Win7 64b - nekompiluje !

Zdravím.
Pořídil jsem si nový notebook… Postupně tam rozebíhám software, co jsem měl na tom starém stroji, a u AVR studia sem si s GCC namlel usta.
AVR studio mám verze 4.18, build 684. WinAVR jsem stáhl tuším poslední verzi přímo ze sourceforge. Pokouěím se to rozběhat na Win7 64b.
V avr studiu jsem napsal tupý testovací projektík:

#include <avr/io.h>
int main (void)
{
  while (1);
}

Jenže ono ho to nechce přelouskat. Stejnou chybovou hlášku na mě blilo i winAVR z r. 2003, které jsem tu zkoušel rozjet než jsem updatoval na to poslední. Naivně jsme si myslel, že update to vyřeší.

make: Interrupt/Exception caught (code = 0xc00000fd, addr = 0x4217b3)
Fakt nevim co to po mě chce, natož jak to odstranit.

Díky za pomoc!

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Ostatní"

Zkus poslední verze. U AVR studia je to 4.19 (5 jsem zatím nezkoušel) a místo winavr ze sourceforge se používá avr-toolchain od atmelu.

Už sosám AVR Studio 4.19… jsem zvědavej, jestli to něco vyřeší. Roky jsem existoval na AVR studiu snad 4.16 a WinAVR z r. 2003. A chodilo to jako švýcarský hodinky. Teď člověk udělá update, všecko se zboří, nic nefunguje.
AVR Toolchain? To je co…? Slyším o tom prvně.

//EDIT
Toolchain - nastudoval jsem na atmelím webu - a následně nainstaloval místo winAVR (které letělo do koše) - záhadně se to tváří, že to nyní funguje. No uvidíme, až zkusím kompilovat nějaký rozsáhlejší projekt.

piityy: díky za radu s tím toolchainem - zdá se že pomohlo. Kdyby náhodou ne, tak se ještě ozvu - zatím dík :wink: