Překlad anglické literatury Microchip

Ahoj Martine

Nijak na Tebe neútočím a ani nemám v úmyslu Tě nějak poučovat. Jen jsem nechtěl startovat nesmyslnou diskusi. To už tu jednou bylo.
Já používám k práci různé šváby, včetně atmelů a nijak se jim nebráním, i když jsem dost na straně PIC. Ale to vyplývá z historie, kdy jsem začal s 8035, 48, 51 a pak se mi zalíbily PICky. Každý si něco vybere a pak je to hlavně jízda po kolejích s občasnou výhybkou. A v tom je pak zdroj, jak se zmiňuješ, té nekritičnosti. Faktem je, že řada PIC18F je oproti PIC16F hi-end se všemi výhodami, i pozůstatky některých nectností, které mají původ v zachování určité kompatibility, jak “zpětné, tak dopředné” - trochu to připomíná Microsoft a wokna.
Je přínosem, že se chceš poučit a vzdělávat. Přijdeš na to, že je dobré občas přeskočit na druhý břeh. Právě proto jsou tu tyhle nové publikace. Pro Atmely a řadu 51/52 je toho dost, už pro PIC16, i když jsou to spíš věci, připomínající datasheety. PIC18F jsou velmi dobrou volbou i proto, že mají rozšířenou sadu instrukcí a blízko k céčku. Pokud by jsi šel do vyšších řad, jako je PIC24, pak je to opět o nárůstu výkonu, ale zároveň o dalších nových možnostech. Také je velmi zajímavá jejich vazba k dsPIC s jejich brutálním výkonem.
Takhle by se o PICech dalo pokračovat ještě dlouho, ale stejně tak o jiných řadách procesorů, třeba právě těch, ke kterým inklinuješ Ty.
Já mám volbu jednoduchou. Dělám s tím, co je pro aplikaci výhodné a ne jestli je to PIC, ARM nebo Toshiba. :smiley:
Přeji pěkný večer.