poradite mi se zacatecnickym prog?

Nejde o to, jestli se mi něco líbí nebo ne. Spolu můžeme vymyslet ještě dalších 10 formátů, ale nebude je možné používat na současných procesorech a tím bude jejich existence odsouzena k zániku.
MCU51 má pouze 2 formáty: doplňkový (jak si jej nazval) a BCD. Ten ale nemůže být se znaménkam, takže jej můžeme hned vyloučit a zbyde jen jediný.
Pokud bys chtěl sčítat přímý formát na 51, tak vyjde
MOV A, #0b10000010 ;-2
ADD A, #0b00000011 ;+3
výsledek 0b10000101, což je -5. To je přeci nesmysl. Negenerují se patřičně příznaky CY a OV, takže podle čeho provádět případnou korekci a jak poznat, že výsledek je mimo rozsah. Formát je dán samotným procesorem, resp. jeho ALU (artimeticko logická jednotka) a né programátorem.
A ještě maličkost k těm reálným číslům. Jsou to čísla jako např. pi, sqrt(2), e (základ přirozeného logaritmu) atd. a nelze je uložit do paměti. Nelze je ani vyjádřit v dekadickým nebo binárním formátu, ale to by vám měli páni profesoři na škole vysvětlit. Floating point je něco jiného. Je to formát s pohyblivou řádovou čárkou a nelze ho nahradit int nebo __int64. Celočíselné proměné selhávají v jistých matemetických operací a výsledky jsou značně nepřesné. Např. podíl celých čísel 23/24 = 0, což je chyba jak prase.