Dokážou NiMH AA baterie s vyšší kapacitou dodat vyšší proud?

Zdravím Vás,
nedávno jsem si ke svému fotoaparátu koupil nový blesk. Blesk je docela „žraví“, což má za následek jeho dlouhé nabíjení. Mám v plánu si koupit nějaké nové NiMH tužkové AA akumulátory. Chtěl bych nějaké, které dokáží dodat co možná nejvyšší proud a snížit tak nabíjecí časy blesku. V katalozích akumulátorů ale nejsou uvedeny špičkové elektrické proudy, které baterky dodávají. Pokud chci, aby baterie dodávaly maximum proudu, mám se raději dívat po vyšších kapacitách mAh / Wh? Nejvíce mě zajímá právě rychlé nabíjení blesku, o samotnou kapacitu - výdrž mi ani nejde.
Děkuji.

Lukáš Beran

Vysia kapacita aku vobec nesuvisi aky prud bude schopna dodat… skus sa pozriet na nejake fora o fotoaparatoch tam najdes skusenosti ostatnych ktore znacky clanky su najlepsie…

Děkuji.

Jinak kdyby někdo tady měl tip na značku nebo „model“, určitě budu toto téma dále sledovat. Díky.

Zkus třeba tuto aku:

Sanyo KR-1100 mAh AAU Sanyo KR-1100 AAU

* NiCd
* velikost AA - Æ 14,2 x 50,5 mm
* hmotnost 24 g
* proud do 10 A

Díky, ale Ni-Cd? To se ještě používá? To budu muset za půl roku koupit nové - paměťový efekt a tak…

A co se týče kapacity, tak jsem sice říkal, že mi na ní nezáleží, ale aktuálně používám nějaké 2000 mAh a přejít na 1100mAh by byla příliš nepříjemná změna :smiley:.

To máš ale divnou představu o akumulátorech, raději to nebudu dál komentovat.

NO ja som pouyival GP2500 ale jaksi teray po 2rokoch odisli…origo co boli k fotaku 1700 nevzdryali vela res mala kapacita. Mam este jedne WipoW2700 tie su yatial tiey v pohode.

Petr doporučil Ni-Cd akumulátory proto, že ze všech technologií (Ni-MH, Li-Ion apod.) jsou schopny dodat největší proud, což je přesně to, co zde bylo dotazováno. S menší kapacitou u Ni-Cd se prostě musíš smířit, touto technologií to prostě víc nejde.

Aha, děkuji za vysvětlení, to jsem nevěděl. Raději se ale podívám po těch Ni-MH a zkusím najít nějaké super kvalitní, které oproti ostatním Ni-MH dávají dostatek proudu.

Pokud tedy trváš na Ni-MH, zkus tuto aku:

eljapo.eu/produkty/Baterie_- … ie-GP-/964

Děkuji, přesně na ty jsem se díval. GP je ověřená značka a 2700 mAh je top model. Ještě jsem přemýšlel nad značkou Energizer, nikdy jsem ale o kvalitě jejich akumulátorů neslyšel. Alkalické baterie mají samozřejmě výborné, možná nejlepší. Energizer má 2650 mAh akumálory o pár korun dražší než GP 2700 mAh, nevím ale, jestli je to známka kvality :smiley:.
gp-2700-aa-mah.jpg
energizer-aa-2650-mah.jpg

Nic ve zlém, s těmito nemám dobrou zkušenost. Trpí velkým samovybíjením, dvě sady jsem již musel vyhodit, protože prostě umřely (používám vždy 2 ks v dig. kompaktu Panasonic), původní (první) sada GP 2300 je pořád v pohodě a nevybíjí se.

Spíš bych doporučil od stejného výrobce řadu ReCyko, což je “jakýsi hybrid” mezi alkalickými články a “čistými” NiMH (drží o něco vyšší napětí, blízké klasickému článku), jsou poměrně levné a opravdu fungují.

O těch jsem slyšel, má je v nabídce GP i Sanyo. Docela dobře mi tam zní „spojí výhody alkalické a NiMH baterie“, protože alkalické dávají větší proud než klasické Ni-MH, fotit na klasické alkalické by ale bylo značně drahé. Doufám, že spojení výhod znamená, že je mohu nabíjet impulzní nabíječkou…
gp_recyko_ni-mh_aa_2050mah.jpg
sanyo_eneloop_ni-mh_aa_2000mah.jpg

Bych řekl že ano, mám GP PowerBank Smart 2, a fungujou bez problému.

Pulzní nabíjení dnes používá prakticky každá rychlá nabíječka a samozřejmě tak není problém nabíjet i GP ReCyko.

Co takhle zkusit RAM akumulátory? Jsou to akumulátory které mají 1,5V takže by mohly dodávat energii trochu déle než ostatní akumulátory. Více info na pureenergy.cz/tech.html

Nad těma jsem už přemýšlel, ale musel bych na ně mít speciální naíječku. Každopádně děkuji za tip, je to fakt dobrej tip.

Neviem ako je to teraz ale na zaciatku mali kratku zivotnost…

RAM akumulátory bych nemohl doporučit. Jsou určeny pro nízké odběry a vcelku spolehlivě plynováním ničí elektroniku. Vyhodil jsem je i s nabíječkou.

Dokážou NiMH AA baterie s vyšší kapacitou dodat vyšší proud?
Všeobecně se jedná hlavně o vnitřřní odpor samotného článku, takže doporučuju články pro fotoaparáty, i články s malou kapacitou dokážou hodit do zkratu neuvěřitelný proudový impulz