Zkušenosti s Atmel AVR ISP programátorem betterSTK200 na LPT

  1. Zatím hodlám nahrávat program do Atmelu dřevním způsobem - vyndám Atmel ze zapojení a připojím ho k programátoru, naprogramuju a vrátím. Toho, že by nepřežil Atmel si hlavu nedělám (i když to nepotěší), ale spíš z toho, že bych odpálil něco na počítači. Tam by mohla být škoda klidně 100x dražší. Takže dokud v tom nezískám jistotu, tak to budu dělat takto. Na propojení programátoru a nepájivýho pole jsem si vyrobil redukci a dokud nebudu mít naprostou jistotu, že tam není nějaká chyba, tak to k PC nepřipojím.

  2. Opoměl jsem zde uvést, že jsem měl nainstalovaný Bascom a AVR studio už předtím, než jsem se vůbec rozhodl pro tento programátor. Ale STK500.exe na disku nikde není. V adresáří AVR Studia 5 je sice podadewsář STK500, ale obsahuje pouze soubory upgrade.exe, stk500.xml, stk500.ebn a podadesář XML kde jsou v xml souborech informace o čipech.

  3. Ohledně zdroje není problém, jen se bojím představy, že zapojím zdroj do něčeho, do čeho “sahá” i PC. Zdroj jsem si pořídil podle rady z jiného fóra tento a nelituju toho. Původně jsem byl přesvědčený, že zdroje co umí to co zvládá tento zdroj musí stát alespoň 10 000Kč a to jsem nebyl ochoten investovat.