Rušení procesoru v NF pásmu

Ahoj.
Mám dotaz, jak minimalizovat či úplně eliminovat rušení v NF pásmu na výstupu portu procesoru - bzukot cca 500 Hz. Konkrétně se jedná o postupné generování kmitočtů v rozsahu cca 20 - 30 kHz. Časová smyčka generuje kmitočet a dekrementuje proměnou, poté skočí na další smyčku a tak dokola. Ta dekrementace je však slyšet. Na osciloskopu jsou to malé špičky na užitečném signálu. Na výstupu jsem použil dvojitý RC člen jako horní propust od cca 18 kHz, ale nic. Je to určeno na plašič psů. Protože se to nedalo poslouchat, použil jsem 555-ku s pevným kmitočtem cca 22kHz. Výstup je TDA2005-ka na 18V a protože výškové reproduktory jsou piezo, budím to ještě přes feritové tráfko s poměrem asi 1:10.
Předem díky za rady.
Mikop

To může způsobovat také jitter na generované frekvenci pokud to generuješ programovou smyčkou. Signál nemá všechny periody stejně široké, generuje se fázový šum v důsledku čehož vznikají subharmonické, např. 500 Hz. Lepší je generovat frekveci přes timer s PWM výstupem.

Ok. Díky za info. Přiznám se, že mě to napadlo také. Tedy po shlédnutí na osciloskopu. Protože desku již mám hotovou ve dvou exemplářích, zkusím 12F683. Sice používám GP0, ale nějak to přepojím. Dám vědět, jak jsem dopadl.
Mikop