Programátor ATPROG4 (ATPROG 4.0) USB - sháním SW pro Vista

Potřebuji program pro VISTY, abych mohla rozjet programátor, nevíte , kde ho najdu v knížce od Matouška je jen pro XP. Díky

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "Programátor ATPROG4 na USB"

Vím, že to není přímo řešení, ale přemýšlela jsi o virtualizaci? Pod Windows Vista a samozřejmě i pod Windows 7 je možné bez problémů provozovat Windows XP např. pomocí Virtual PC (freeware) nebo VMware Workstation. Ve tvém případě je nutné použít placený VMware Workstation, protože Virtual PC nepodporuje USB.

Upřesnil bych, že není nutný placený workstation, stačí free VMware Player. V něm sice není možné vytvořit virtuální stroj, ale již vytvořený lze spustit.
Jeho vytvoření je možné např. pomocí VMXBuilderu, nebo si stáhnout z jejich webu nějaký předvytvořený obraz.

Díky za odbornou radu !!!

Z textu se ne vždy dají vyčíst pocity, tvé poděkování je myšleno ironicky nebo se mýlím a opravdu děkuješ?

Omlouvám se za pozdní odpověď, program řeším jen přes víkend. Myslela jsem poděkování opravdově.Asi to tak nevyznělo. Je ale fakt, že na minulý dotaz mi přišla odpověď ve stylu zda nejsem opilá, což mně mrzelo. Když napíšu, že program z jednočipu mizí po vypnutí napájení, tak nechápu, co na tom někdo nechápe. 5eším více věcí a mám dojem, že mé dotazy jsou jednoduché, což asi je jen můj dojem.
Otravovala jsem s jednočipem AT90USB1287, který se mi podařil naprogramovat přes ISP a rozblikala jsem LED, jenže ten program opravdu zmizne s vypnutím napětí. Vím, že je tam možnost ukládat program do dvou různých pamětí a já se trefuji do té jakoby RWM. Ale pátrám dál. Opradu jsem tobě děkovala. pěkný večer a pevné nervy s takovýma jako jsem já!!

Děkuji za odpověď, jsem rád, že se nejednalo o ironii, i když chápu, že jsme s Piityym neodpověděli přímo na zadaný dotaz.

Ohledně tohoto tvého tématu, Piityy to určitě nemyslel zle. Jde o to, že když se podíváš na text zmíněného příspěvku, tak je na něm poznat, že byl psán v rychlosti - je v něm několik překlepů. Nemluvě o tom, že já osobně nechápu dotaz. Zkus se o problému rozepsat, zvedne se tak šance, že ti někdo poradí.

Mě osobně se funguje program od pana Matouška i na Windows Vista i na Windows 7, akorát, že se musí spustit jako správce. Možná by mohlo pomoci ho spustit v režimu kompatibility. Nicméně používám 32-bitové verze, možná, že bude problém se 64 bity…