Revize 10 let staré elektroinstalace - ano či ne? Jak na to?

Bezpecnost nie je otazka viery ale poznania. Od toho su nariadene pravidelne revizie elektroinstalacii minimalne raz za cas, revizie predlzovaciek, elektrickeho naradia, … Ak to niekto berie ako buzeraciu a vytahovanie penazi z vrecka je to jeho vec. Kazdemu prajem aby sa mu nic neprijemne nestalo.

Ak by tu elektroinstalaciu pred tymi 10-timi rokmi robil aj Panbozko, kde je zarucene, ze sa niekde nieco vnutri nevyheglalo, alebo nenastala degradacia kvality materialu vplyvom starnutia? Pri urceni najdlhsich casov pre elektrorevizie sa nerozlisuje z coho je vedenie robene Al/Cu.

Priklanam sa k Piityymu nazoru, tam naozaj dostanes kvalifikovanu odpoved. Ak nepouzivas dezinfekcne mydlo, este stale je v serii s nim zapojena Tvoja imunita. Ak zacne niekomu horiet drevenna chatka rad si potom povie ze si mal precitat “desatminutovy vyklad” aby bol aspon trochu zorientovany v problematike. Jasne, ze zriedka kto vyhori a tak isto zriedka kto dostane zltacku od zle umytych ruk. Vsetko zavisi od toho aka je miera rizika. Ci ma niekto drevenicu a ci sa niekto pohybuje v prostredi kde zltacka realne hrozi. Nic nie je 100%, ide hlavne o zmiernovanie rizika. Ziaden bleskozvod nikoho na 100% neochrani pred uderom blesku.

Hlavne si zisti, ako casto su revizie v objektoch ako popisujes povinne predpisane. Poistovna Ta na to neupozorni, aby mohla proti Tebe v pripade udalosti nieco vytiahnut a tym sa zbavit povinnosti platit alebo sumu aspon kratit. Povinnost revizii nemusi byt uvedena v poistnej zmluve, lebo vyplyva z vseobecne platnych nariadeni. Ohanat sa potom tym, ze si dostal radu ze nemusis nic v tomto smere robit na zaujimavom fore od inteligentych ludi Ti asi moc nepomoze :slight_smile:

Drzim palce a daj vediet.