DVI/HDMI -> LVDS - Pripojenie LCD z NB ku grafickej karte

Zdravíčko.
Posledne dni som laboroval ako pripojiť displej z notebooku ku graf. karte z PC , tu sú moje skromné zistenia.

1) Dá sa použiť stará grafika s VESA a prepojiť ju s displayom, funguje to, len displej je obmedzený farebnou hĺbkou a rozlišením, a na novšie grafiky sa VESA konektor nemontuje, takže jedine vytiahnuť nejakú starú a experimentovať.
Napríklad TU

**2) **Použiť jednoduchú redukciu z LVDS na DVI port. Obmedzenia asi budu tiež vo farebnej hĺbke a rozlišeni displayu.
Príklad a jeden ešte z web archívu.

**3) **pužiť redukciu LVDS > TTL > DVI , na toto by mali slúžiť dva šváby(mal som ich dakde poznačené, ak nájdem doplním), rozlíšenie a far. hĺbka by mala byť maximálna (akú podporuje driver v LCD).

4) Kúpiť rovno 10.4" LCD displej s VGA interface, len tu ma odrádza cena, keďže tieto displaye stoja 330€ a viac + poštovné

.Aby ste boli v obraze, tak zháňam 10.4" LCD ktorý môžem pripojiť ku graf. karte(potrebujem tento rozmer!, žiadny 15" a viac), v prvotnom pláne bolo použiť LCD display z notebooku, to bola prvá prekážka, lebo notebookove displaye používajú LVDS interface a rozlíšenie nieje nič moc (niesom momentálne doma, ale určite aspoň na test skúsim prvé dve možnosti).10.4" monitor som nevidel v žiadom (klasickom nie špecializovanom) obchode. Ešte jedna možnosť je zohnať si z Číny flat panel s doskou za cca 150USD , ale nemám skúsenosti s alibaba.com(a či mi vôbec pošlú 1/2 ks).

Ak budem doma skúsim ešte možnosť vybrať 15" displej z monitoru a stčiť tam 10.4" (možno je len 1:1e-32 šanca že sa mi to podarí ale…).

Ak by mal niekto hocijaký napad ako rozbehat/zohnat 10.4" LCD displej ktorý pobeži na graf. karte s rozlišením 800x600 a far. hĺbkou 8b budem veľmi rád.

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "DVI/HDMI -> LVDS."

Cau, chcel som sa spýtať či si skúšal bod tri, tú redukciu a či je možným riešením už hotová redukcia avalue.com.tw/products/EPM-1522.cfm.