Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512

Zkoušel jsem různé ovladače plotru, které taky využívají HPGL, ale bez úspěchu. A výrobce Aritmy v době, kdy ji vyráběl, asi němel pro jaké PC ovladače psát. :blush: Aritma 0512 je z roku, pokud se nepletu, 1990.

Co jsem zkoušel, tak ovladače, např. pro DXY1200 od HP jsou funkční, ale nepoužitelné, protože, a to je můj názor, Aritma využívá jen část těchto příkazů, a ovladače využívají všechny dostupné příkazy a nastavení. Zkoušel jsem přes ovladače nakreslit obrázek, ale plotr se mohl zbláznit. Led ERROR se mohla ublikat, neustále to přepínalo A3 na A4 samo, ale nenakreslilo to nic. Zkoušel jsem tisk přímo z Eaglu, ale taky bez úspěchu, nakreslilo to něco, ale plošnák to určitě nebyl. Ona asi Aritma jiné využití asi nikdy neměla, než plošné spoje přes Eagle, nebo jsem aspoň o jiném využití neslyšel. Zatím jediná komunikace mě známá a celkem funkční, je HPGL Z Eaglu.
Pokud by se našel nějaký programátor, který by ovladače napsal přímo pro Aritmu, tak to by možná řešení bylo. Nebo “nějak” upravit Eagle, ale tomu moc nevěřím a ani nemám zdaní, jak na to.