Překlad anglické literatury Microchip

Váhal jsem, zda se mám odpovídat na příspěvek od BorgMcz. Nakonec myslím dal pěknou a vystihující odpověď kolega přede mnou.
Myslím, že strávit aspoň zběžně novou publikaci není otázka týdne. Za tu dobu jí člověk pouze prolistuje. U něčeho se zastaví a u něčeho ne. Mě to dalo hodně, protože jsem jí přečetl opravdu do detailu a mohu říci zodpovědně, že mi dala i dobrou inspiraci pro nižší řady PICů. Především jsem dost pronikl do některých zákoutí MPLAB. Dle hesla zapni, zkoušej a pak čti manuály, když něco nejde nebo ze švábu je vařič na kafe a svítí jak žárovka, jsem také vždy postupoval (podotýkám na okraj, že jsem také tak trochu lenoch). Po přečtení jsem si doplnil poznatky pro psaní skriptových souborů pro simulaci a pochopil spoustu věcí okolo céčka, integrovaného do MPLABu. To mi chybělo. Neříkám, že kniha je samospasitelná, ale mě pomohla. Navíc autor vyzývá k tomu, mít knihu v pravé ruce a v levé datový list k procesoru. Přestože se na fóru moc komunikace neobjevuje, píší mi Ti, kdo to znají na můj email a pokouším se jim pomoci, protože jsem ve stálém kontaktu s autorem. Je to asi dáno obavou lidí, aby nebyli napadáni, když se zeptají na nějakou trivialitu. Bohužel se to stávalo i tady na fóru a jsem rád, že se tomu admin vždy věnoval a včas usekl. Na jiných fórech, kam také chodím to je někdy až nechutné. Jako by nikdo z nás nebyl začátečníkem.
To BorgMcz: Nevím o jaké informace máš ještě zájem, neboť sám jsi mi napsal, že jde obsahově o zajímavou publikaci, ale sám se orientuješ především k assembleru nižších řad a tím naše komunikace skončila. Pokud máš nějaké další dotazy, jsem Ti k dispozici.