Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512

Díky za názor.

To nevím, nikdy jsem o tom nepřemýšlel, ale není to špatnej nápad.

Na této adrese se Aritma občas objeví, Když jsem psal návod, tak tam jedna byla.

Tu desku jsem udělal schválně s chybami, aby bylo vidět, čemu se člověk má vyvarovat a na co si dát pozor. Že se součástky mají kreslit ve vrstvách tomu určených!!.

A teď ty PADy. Když si všimneš, tak v CAM processoru je FILL PADS nedostupný. Kdyby byl dostupný, tak by Aritma PADY kreslila s ploškamy pro vrták. Ale jelikož je nedostupná, tak jich asi CAM PROCESSOR v HPGL nepodporuje. Když se podíváš na připojený soubor, tak zjistíš, jak Aritma kreslí a z toho je jasné, že plošky pro vrták tam být ani nemůžou

Z obrázku je vidět, že jeden PADS, třeba pro tranzistor, Aritma objíždí celkem 5, od vnějšku ke středu.
Já používám správce souborů Servant Salamander 2.0 a ten má podporu na prohlížení HPGL souborů přímo v sobě, tak když si namaluji plošný spoj, a CAM PROCESOREM ho převedu do HPGL formátu, tak se v Salamandru přímo podívám, co se mi bude kreslit a případné chyby ihned odstraním v Eaglu, než čekat, co se mi nakreslí a pak zbytečně škrábat jehlou :blush: . Viz třeba ty plošky pro přišroubování tranzistoru. A jak jsi psal, je možné vrstvu DIMENSION vypnout a namalovat si obrys desky v jiné vrstvě.

Zkoušel jsem novu verzi Eaglu, konkrétně 4.95 a v ní CAM PROCESSOR kolonku FILL PADS taky nepodporuje.

Abych se přiznal, já jsem na vlastní oči jinou neviděl, ale co jsem četl, tak ještě asi pripadá v úvahu Aritma 0516. Jsou skoro stejné.

Snad to jako odpověd bude stačit.
HPGL2.JPG