Regulace topení s Atmega, Ds18S20 (teď LM35) a GM37-14+L298N

Vida, docela pokrok v kreslení :slight_smile:.

L298: pin6 -> GND, pin11 -> Vcc (+5V)

Spínání relé (AD2) a řízení motoru (AD5 a AD4) bych připojil na jiné piny procesoru - AD převodník budeš potřebovat na teplotní čidla.

Snímání proudu(pin15 driveru, nyní připojen na AD3) bych připojil na vstup komparátoru, lze tak totiž využít přerušení k zastavení motoru, což není u avrkovýho AD převodníku možné (nemá okénkový režim). Tedy z pinu 15 driveru na AIN0(PB2), pro jistotu přes ochranný odpor 100R.
Na AIN1(PB2) bych přes odpor přípojil pwm výstup OC2 (PD7) a zároveň kondik mezi PB2 a gnd.
Pokud bys nechtěl mít možnost nastavovat proudovou mez progrmově, ale trimrem, použil bys úplně to samý zapojení jako u pinu Vee displeje a jezdec trimru na AIN1.

U konektoru J8 (485) se vyhejbáš pinu PD2. To má nějaký důvod?

Napájecí větev Vcc - na výstupu 7805 ta značka není. Seš si jistej, že až budeš routovat desku, že to tam bude správně připojeno? To samé platí pro napájení procesoru, které ve schématu není zobrazeno.

Jak píše kuto - AREF máš na gnd. To by ti nefungoval AD převodník. Má to být připojeno na GND, ale přes kondenzátor(100n).

Jelikož musejí být teploměry na AD převodníku (PORTA) a s jiným zapojením, uvolní se ti PORTC. Tam můžeš zapojit tlačítka (každé samostatně mezi pin a GND, pull-upy nejspíš nebudou třeba, ale můžeš pro ně udělat ve schématu místo).

Jelikož bude třeba kvůli komparátoru přemístit 2 spoje mezi LCDa procesorem, asi bych celý lcd přendal na PORTC a tlačítka z něj dal na volná místa na portuB.

Zapojení teploměrů by bylo podle “FIGURE 6. Two-Wire Remote Temperature Sensor (Output Referred to Ground)” v datasheetu. Jen napájené by to bylo z +12V, vynechat odpor 6k8 (kalibrace se udělá programově) a mezi výstup a pin procesoru vložit RC článek (R mezi výstup a pin, C mezi pin a GND).

Koukám na tranzistor - ty deska bude v provedení smd? Kdyby to mělo bejt v hole-through, tak bych použil spíš BC546, BC548.