Odrušení desky s NE555, rušení od modelářských motorů a traf

Nema zmysel robit opatrenia ak nevies odkial sa to rusenie dostava. Najprv si zisti to a potom sa sustred na tu cestu a tam problem odstran.

Odstan z dosky vsetky kabliky okrem napajacich a zariadenie vyskusaj. Ak blbne, problem mas v napajani.Podla mojich skusenosti je 80% problemov takehoto druhu v napajani.

Ak to fungovat bude, postupne pridavaj funkcne vodice az dokedy to blbnut nezacne. Maj na mysli, ze na probleme sa moze zucastnovat aj uz pripojeny vodic ak pripojenim dalsieho vytvoris nejaku slucku ktora posobi ako antena (samozrejme ramova). Tam pomoze tieto vodice bud oddelit impedancnymi clenmi a/alebo znizit plochu takejto slucky skrutenim problematickych vodicov. Tym sa “prijem” znace zhorsi, lebo do obvodu sa dostane daleko menej vyzarovanej energie ako predtym.

Ak si nevies rady, blahodarne posobi vlozit do serie s napajanim a signalmi indukcnosti. tie vytvaraju pre rusive impulzy znacny odpor (presnejsie impedanciu, ale bohuzial vacsina ludi to ani nerozlisuje :frowning: )

Ak na vstupe z tych tlacitok kludne moze byt nejaky vyssi odpor 100R-10k, teraz sa mi nechce studovat schema, zko su tlacitka naviazane na ostatne casti, respektive tam vzdy mozes dat nejaky oddelovac) a za odporom o zem kondenzator a tym priebeh signalov z tlacitka spomalit. Podla mna bude lautr jedno, ci obvod na tlacitko zareaguje “hned” alebo az sa 20ms.

Skratka ak je niekde problem, vec treba rozdelit na viac samostatnych “casti” a tie skumat osobitne, inak sa len zamoces.