Maticovy display - beziti text 8051

  1. “beziti text” - ne, neběží mi text. Nevím jak ostatním.

  2. Poslední dobou se tu stává jakousi “módou” nadávat na neschopné učitele při “žádosti o pomoc” (ve skutečnosti snahy hodit svoji úlohu na někoho jiného). Musím se jich zastat - ani ten nejlepší učitel nedokáže nic naučit, pokud se sám student nebude CHTÍT naučit. Tedy pokud jsi nedával pozor, nenadávej na učitele, můžeš za to ty sám. Pokud ale ty sám chceš umět (a máš opravdu neschopného učitele, občas se to stát může), tak i přesto už něco umíš, protože jsi chtěl. Tedy nejdřív ukaž, co v tobě je a co už umíš, a pak se ptej - na konkrétní problémy. Celý úkol tu za tebe nikdo dělat nebude.

  3. Abys neřekl, jací jsou zde lidé… na otázku dostaneš odpověď . Ptal jsi se “jak napsat program” - inu, to je jednoduché. Spustíš si svůj oblíbený editor nebo vývojové prostředí, vytvoříš si třeba nový soubor nebo projekt, a píšeš (nejlépe to jde na klávesnici - předpokládám, že nemusím vysvětlovat, co je to klávesnice). Jsou ale i lidé, kteří píšou třeba na papír nebo do smartphonu - každý si musí SÁM najít, co mu vyhovuje nejvíc. Pokud chceš časem psát i dobré programy, příprava na papíru je často dokonce žádoucí (přičemž na jazyku ani tak nezáleží).

  4. Dokonce ti dám malou domácí úlohu - nastuduj si taky něco o vývojových diagramech a algoritmizaci. Budeš to potřebovat (výsledky sem dokládat nemusíš, většina lidí tady to zná, a děláš to pro sebe. Času máš, kolik uznáš za vhodné).