Jak umístit proměnnou na absolutní adresu v AVR+GCC ?

No nic, vidím, že jedině můj názor na věc je špatný. Netvrdil jsem, že všechny proměnné chci absolutně adresované. Chci jen ty, které mně zajímají. A vím proč to chci, ne každý má dostatečné nástroje, které mu umožňují prakticky cokoliv. Nesnažím se na AVR udělat operační systém typu Win, u kterýho se člověk musí modlit, aby nemusel vědět, co kde hledat, protože mu nepomůže ani svěcená voda.
Jestliže mám stejný systém pracující na 51 KEIL bez problémů, protože každej Pepík nebo Jarin je schopen mačkat tlačítko ve vokně na PC a nezajímá ho, že to tlačítko vyprdí na sériovku žádost o konkrétní dato z konkrétní buňky, tak jen chci stejného principu dosáhnout na AVR, ale jak to vidím, s GCC to tak nepůjde.
Jinak nevidím důvod proč nemít nad aplikací absolutní kontrolu a vědět co se kam umístí. Potom si mohu dovolit do toho hrabat bez následků.
Naopak vidím dost neohrabané posílat sériovkou příkaz typu “posli mi teplotu”.
O protokolech a zabezpečení toho taky něco málo vím a modbus už jsem taky aplikoval. Nicméně právě proto, že modbus není z mého pohledu dost univerzální, tak jej nepoužívám.

Jinak nepotřebuju aby jakýkoliv uživatel věděl co na jaké adrese je, protože to má v konfiguračním souboru PC programu. A právě v tom je ta síla, že každý uživatel si může otevřít svojí aplikaci a načte se mu automaticky jeho konfiguračn soubor a zobrazí se mu právě jeho data. Konfigurák je obyčejný texťák, kde se říká o typu proměnné, adrese umístění, rozsahu, aditivní a multiplikativní konstantě a popis.
Nicméně můj názor se nemusí nutně shodovat s názory ostatních.
pyrin