Po přechodu na MPLAB IDE v8.63: A language-plugin exception

Problém při překladu to hlásí
A language-plugin exception occurred and was logged.
díky

:arrow_right: administrator: přejmenováno z “Přechod na MPLAB IDE v8.63”

Pre teba bude asi vyhodne dat Absolute.

Ale neviem co ma ten “language-plugin exception” spolocne s tym sreenshotom.

A jaký vliv má ta volba na výsledný projekt? Nebo jaký vliv na program to má?

Já taky nevím co si mám o tom myslet když napíši nový program tak to nemám čím přeložit ve staré verzi 7.41 Build All mimochodem tady to není zpřístupněno a začalo to překládat to znamená že se ukázalo obdélníček který se postupně zaplňoval zelenou barvou když bylo vše v pořádku a když byla chyba tak tam byla červená barva.díky za pomoc

Zozipuj to a daj sem cely projekt, skusim to otvorit - mozno tam mas iba nejaku drobnost zle nastavenu.

Ahoj.
Používám verzi 8.40 a jde to.
Zkus vybrat v menu Debbuger - Select tool - Mplab SIM.
Nahoře na liště se vytvoří ikona pro Build All a samozřejmě i v menu Project - Build All. Možná zkus znovu vytvořit celý projekt ve wizzardu. Menu Project - Project Wizzard.
Mikop

PS. používám Absolute.

mam otazku ako je to v tomto novom mblabe.

Ide mi o to. Ak sa simuluje… a niekde pridete s tou zelenou sipkou… a znova date prelozit projekt F10 …ostane sipka tam kde bola alebo to vsetko resetne a vrati na zaciatok tj adresu 00.

Ako to riesite vy… lebo ked to vrati na zaciatok …tak musim znova hladat to nmiesto kde som simuloval co je dost od veci… hlavne pri 1000riadkoch
dakujem…
v8.0 pekne ostava na svojom mieste co mi strasne vyhovuje…

meloun:
skus zalozit znovu projekt , mas dobre pridanej ASM do projektu? nak ho tam nevidim … , neni vydet na .mcw

Atlan:
1)vrati na zaciatok tj adresu 00.
2) pouziju breakpointy nebo prejdu rovnou na prislusnej radek (dat kurzor na pozadovanou radku/pravy mysitko/Set PC at Cursor, musi tam bejt instrukce) nebo nekam na zacatek (po inicializaci) GOTO nekam

Ještě jeden poznatek já když se mi podaří nějak ten projekt dát tak už nemůžu dat tam jiní projekt musím si to prostředí zavřít a znovu otevřít .
Další věc když jsem se díval do instalovaných programů tak tam mám i tu předešlou verzi 7.41 nemám zkusit znovu odinstalovat a znovu nainstalovat
tady mám ten projekt díky


pro admira: přestaly mi chodit upozornění na příspěvky na email díky.
MPLAB IDE.zip (766 Bytes)

cize je to a figu… ono ide o to ze to hodi na zaciatok a treba ist s pusuvnikom a najs to miesto potom prave tlacidlo a hodit nam zelenu sipku… dakujem ostavam na 8.00 (nieje myslitelne aby som pri 10 prekladoch stale hrladal to miesto…)

To je uplne logicke chovanie simulatora, alebo akehokolvek debuggera.

Ked sa zmeni program, treba ist od reset-u, pretoze simulator nemoze vediet ake casti programu sa zmenili predtym a teda vysledky simulacie mozu byt nespravne.

Ak pri krokovani programu najdes chybu, daj si tam breakpoint, oprav chybu, F10, F9 a si presne na tom mieste kde si si dal breakpoint. Trva to par sekund.

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven
Citace byla pozměněna.

Meloun:

otvoril som si ten projekt a v projekte nic nebolo, proste prazdny projekt (Clipboard01.gif), tak som tam cez okno projektu Source files->Add files pridal ten tvoj .asm subor, dal F10, spytalo sa ma to na Absolute-Relocatable, dal som absolute a vsetko prebehlo ako malo (Clipboard02.gif).
V adresari, kde bol projekt mi pribudli dalsie subory, okrem ineho trebars .hex subor. Projekt som spakoval a prilozil k tomuto postu.

Ak mas otvoreny projekt a chces ho zavriet, tak nemusis zavierat cele IDE, staci ist na horne menu Project->Close a vyberies si ktory chces zavriet (mas tam asi iba jeden).
Temp.zip (5.38 KB)


na to uz sem se ptal ale zadna odpoved …

pokud chces neco pridat do vytvoreneho projektu tak se to dela pres Source files ,jak psal Jaromir

zrejme si v emailu klikl na odkaz “ukonceni sledovani tematu” , tak si ho aktivuj, na teto strance v pravo dole modry napis “Sledovat odpovědi na toto téma”, (mam pocit ze uz jsi to jednou resil :unamused: )
pokud tam mas vic verzi tak je vsechny odinstaluj (pokud nepudou tak smazat) a nainstalovat jen ten nejnovesi ci dle libosti

Beru všechno zpět po odebrání staré verze a reinstalování nové aktuální verze vše v pořádku .díky
A ještě mi poraďte nějaký slušný a free překladač na C
co říkáte na tento CCS-C compiler je free ?
protože tento co zatím používám mikroC PRO for PIC plýtvá pamětí díky

um medzi tym musim nasimulovat 10 stlaceni tlacidiel kym sa dostanem k danemu podprogramu… to nehovorim ze nejake data sa maju nacitat externzch zdrojov… Nieco mohli nechat aj na programatora a pnuknut mu moznosti ako sa to ma chovat…