Překlad anglické literatury Microchip

Nevidím v tom problém. Admin se Ti jistě ozve. Obrať se na něj na zadané stránce s objednávkou.

Byl jsem pozadan, abych se vyjadril k prekladu. Zde je hodnoceni, jak jej dostal autor:

Co se tyka obsahu a prelozeni, musim udelit 1. Ale dal bych 3 za rozlozeni textu na jednolive strany.

  1. Pokud bych mohl za sebe navrhnout, snazil bych se o nerozsekani casti a kodou pri prechodu na dalsi stranu. nař- uz nadpis “Příklad 2.3” bych uz presunul na stranu 3. To same hned kod na konci strany 3.

  2. V Adobe Readeru nelze kopirovat text do schranky, pri pokusech s kodem, je to skoda.

PS: prosba na admina, na ktereho jsem byl odkazan: bylo by mozne knihu dostat treba v DOC nebo jinem upravitelnem formatu, abych opravil to rozdelovani na stranky. Upravu pak samozrejme poslu zpet.

Prodej zájemcům ze Slovenska zatím není vyřešen, ale v krátké době aktualizuji web a doplním tam požadované informace.

EDIT: Informace doplněny.

Za to můžu já, PDF jsem uzamknul a zakázal jsem kopírování textu. Promluvím s PepinoCz a posléze odemknu PDF nebo zašlu zdrojové kódy v textovém formátu.

PepinoCz psal překlad v gedit (jednoduchý editor na GNOME) a výsledné PDF bylo sestaveno přímo v Adobe Acrobat resp. Distiller. Dokument jsem se snažil převést pro své účely do Wordu pomocí ABBYY FineReader, ale výsledek nebyl dobrý. Jak budu mít chvilku, tak se na to podívám znovu.

Ako je to s autorskymi pravami pre povodnych tvorcov textu?

Bez souhlasu autora by to nebylo možno uskutečnit. Víš co by to bylo za průšvih? To by si tady nikdo nedovolil. Porušení autorských práv se tu přísně stíhá. I tak je souhlas pouze na daný fragment textu.
Na publikaci, kterou teď zpracovávám, to trvalo dva měsíce, než byl dán souhlas vydavatele a stanoveny podmínky, za jakých se to bude moci realizovat.

Tak drzim palce v tejto bohumilej cinnosti :slight_smile:

Chtěl bych se ještě jednou vyjádřit k otázce autorských práv překládaných publikací, aby zde nikdo neměl nějaké pochybnosti o nekalé činnosti. To, co bylo dosud zveřejněno, tj. české vydání Assembleru pro PIC18 je vytaženo z publikace PIC Microcontroller: An introduction to software and hardware interfacing od autora Han-Way Huang Ph.D. Tento výtah byl zpracován s laskavým souhlasem pana Han-Way Huanga Ph.D., který tuto činnost nejen povolil, ale i uvítal, protože byl informován o stavu technické literatury v ČR. Pro vaši informaci je to odborník přes různé řady mikrokontrolérů a je profesorem na Iowa State University. Původně jsem měl souhlas k překladu vybrané části jeho knihy a v současné době mohu zpracovat kompletní dílo, ke kterému mám též nově souhlas.
Momentálně však řeším jinou publikaci, takže k tomuto se dostamu později.
Doufám, že toto vysvětlení bude všem postačovat.

Zatím jsem neměl do zakoupeného překladu možnost se důkladně zadívat kvůli nedostatku času.
Nicméne jsem se rozhodl, že ať to má opravdu smysl, tak že pomalu, opustím řadu 16 a přejdu na 18FxxKxxxx. Mám objednáno 12ks piců, 3 různý čipy po 4 ks a jen čekám, kdy mi je microchip pošle.
Pro případ příliš dlouhých večerů, jsem ještě vzal microstick s dsPIC33.

Oni už zase posílají vzorky do ČR ?

Pro usnadnění přechodu Ti možná pomůžu. Domlouvám si s Microchipem souhlas s překladem vybraných DS do češtiny. Jedno z nich je zaměřené na přechod z řady 16 na 18. Týká se to provozu oscilátoru, uložení dat v RAM, RETLW tabulek, interruptů, časování a periferie. Bude to trvat asi čtrnáct dní. Musím doložit ještě nějaké doklady.

Petr: Jak je to se vzorkama nevím, bral jsem ty věci za hotový. Popravdě ani nevím jak z microchipu vymámit vzorky. Kdysi se mi to nějak povedlo, ale stejně jsem si zaplatil poštovný, poplatek za to, že na to musí šahat a VAT tj. cca něco přes 20 - 25 eur. Takže žádná výhra.

Pepino: Paráda, jen nevím jestli to stihneš :smiley: . Nový hračky tady budu mít v pátek, případně v pondělí :smiling_imp: .

Mě hlavně začal tlačit výkon 16F řady, díky, podle mě hw, chybě v ECCP modulu mu nemůžu už zvedat taktovací kmitočet.

Tak to máš pravdu, to se opravdu stihnout nedá. Vyřízení trvá cca 14 dní, pokud je od Microchipu zájem dát souhlas.

Ahoj. Čo je nové? Mám ten preklad 18 PIC, už som aj začal študovať, ale pre nedostatok času som ho odložil. No musím priznať, že to bude pre mňa začiatočníka “tuhá káva”. Je jasné, že tu nikto nebude nikoho za ručičku vodiť, ale pre začiatočníkov by som si predstavoval niečo iné. A vyzerá to ták, že príde ešte niečo zložitejšie.

Zdravím Tě z Londýna. Jestli studovat rovnou osmnáctky nebo ne a co je pro někoho silná káva je diskutabilní. Podle mě se s nimi pracuje lépe i díky kvalitnější implementaci Céčka a rozšířené sadě instrukcí. Já pracuji na kvalitní publikaci, která se dá nazvat “kuchařkou na úrovni” a specializuje se na PIC18. Je to přesně to, co potřebuješ a co se Ti bude hodit ke Tvému hobby, či práci. Problém je jen můj čas. Nicméně mám asi 400 stran textu, obrázků a tabulek a došpikované příklady. Jsem v polovině. Vzal jsem si k srdci připomínky fóra a bude to dle představ i po stránce konečné úpravy. Protože jsem u autorů narazil na některé chyby a tyto jsou i datových listech Microchipu, je trochu problém to uvést na pravou míru. Věci řeším přímo s výrobcem a proto to tak trvá. Požadavkové listy Microchip řeší většinou do dvou týdnů. Já bych se na to sice mohl vykašlat a zmastit to dle předlohy, ale to by mě nebavilo, když o těch chybách vím.
Navíc vzhledem k firemním požadavkům teď ještě řeším věci okolo PIC24FJ128GA010, což má teď plnou prioritu. Na druhou stranu, když se podíváte do datasheetu, čeho se to týká, tak do konce března tu bude špičková čestá publikace a nejedná se o překlad datasheetu!

Chci se zeptat, kdy bude hotový překlad té druhé nabízené knihy.
Nějak to utichlo…

PepinoCz na překladu pracuje. Publikace je velmi obsáhlá, takže to bude ještě nějakou dobu trvat.

Zdravím momentálně z ČR všechny příznivce Microchipu. Omlouvám se za dlouhou odmlku, ale byl jsem v jednom kouři. Přesto mohu s potěšením deklarovat, že se narodila publikace se zaměřením výhradně na řadu PIC24 v českém jazyce. Počítám, že do 10.5. bude hotová, včetně CD s dokumentací a množstvím demonstračních příkladů. Myslím, že po zkušenostech s touto řadou už asi nebudu chtít dělat s ničím jiným a vřele doporučuji všem, kdo začínají, aby naskočili rovnou do tohoto rychlíku. Možnosti a výkon jsou opravdu velmi přesvědčující.

Bude zase nějaká ukázka?
Nějakej popis zhruba o co všechno tam půjde?

Zdravím.
Velmi stručnou odpověď by jsi měl nalézt v příloze. Trochu širší popis bude po kompletním dokončení.
Prehled.pdf (30.2 KB)

Zdravím všechny příznivce i odpůrce PIC. Nová česká publikace pro PIC24 je na světě a kompletní. Pokud je zájem, na emailu micron135 (zavináč) gmail.com poskytnu veškeré informace. Hezký den všem.
Intro.pdf (43.3 KB)