Pomoc při výpočtu RC článku na 220V

Dobrý den
Mám tu před sebou zařízení které je napájeno pomocí RC obvodu, u kterého se mi strašně hřeje odpor R2 potřeboval bych poradit jak si přepočítat hodnoty součástek. C1 je 1uF 630V R1:470K a R2:220ohmu. dekuji za rady.



Než to počítat bude jednodušší simulace. Pokud však za tento obvod připojím jako zátěž paralelní odpor(410R) s kondikem. které by zhruba mohly odpovídat 24V a 60mA, tak se napětí na výstu pohybuje kolem 13V.
Zařízení tedy pravděpodobně nemá odběr 60mA nebo nemá napětí 24V. Ty zenerky mohou být taky jen jako ochrana a těch 24V tam opravdu za běžného provozu není.
Bylo by vhodné skutečné hodnoty změřit, jinak můžeš změnou součástek vytvořit nežádoucí světelný a kouřový efekt :wink:.
Pro 24V a 60mA vychází pro R2=110R -> C1=2u.

Lepší zapojení (s menším zvlněním a ztrátama) by bylo s můstkem (mezi R2 a zenerkama), dioda na konci by pak byla zbytečná. Hodnoty součástek by však byly jiné.

Jo v tem mas pravdu pokud merim napeti pri zatezi tak opravdu padne na 11,5v(zenerky jsou pouze o chrane proti prepeti) a to napeti u kondenzatoru jak mas napsano ze c1 se rovna 2u to znamena ze mam volit kondenzatory jednou takovyho napeti?

tak jde konkretne o schema na teto strance velleman.eu/downloads/0/manual_k8034.pdf
a namerene proudy jsou
Na vstupu 75mA pri klidovem stavu
pri provozu zalezi na spotrebici Master
a na diode D5 je 10mA pri klidovem stavu
32mA pri provozu rele
a strasne se mi hreje odpor R1 a trosku i zenerky

:arrow_right: administrator: přiloženy externí soubory
manual_k8034.pdf (493 KB)

i pres to ze kdyz necham odpojenou diodu d5 tak se odpor stale hreje

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.

Tak ten odpor je 1W, takže by to měl zvládnout ikdyž se hřeje(záleží na možnostech chlazení, při 60mA má asi 0.7W). Ale jesli tě to hodně trápí, tak ho klidně zmenši na polovinu. Výstupní napětí se prakticky nezmění a bude na něm poloviční ztráta.
Tím 2u u kondíku se myslí kapacita 2uF. Ale nech to jak to máš, jen dej ten odpor poloviční. On tam má taky spíš ochrannou funkci proti špičkám v síti, těch 110R by ovšem mělo stále stačit. Proud se prakticky nezmění, protože největší vliv na snížení napětí má právě ten kondik.

Nebude to mit pak o to vetsi proud? kdyz zmensim hodnotu odporu? nebude to pak moc pretezovat kondik? kterej by mohl vyhoret?

Vzhledem k tomu, že impedance odporu(220 Ohm i 110 Ohm) je za těchto podmínek vzhledem ke kondiku(1/[2pi50*1e-6] = 3183 Ohm) zanedbatelná, tak se nic nestane. Při simulaci nebyla změna proudu bez zoomu ani vidět.

0,5W je vykon pri ktorom sa na puzdre TO220 este ako tak da udrzat prst.

dufam, ze teplotu neskusas pod napatim :slight_smile:

Urcite by som pre pracovny vykon 0,7W pouzil odpor minimalne 2W, najlepsie 5W. Ide hlavne o plochu cez ktoru sa moze odvadzat teplo do okolia.

ten odpor sem si taky uz pre tim spocital ale nejak mi to nedavalo smysl.
dal sem dva stejne odpory 220ohmu palalerne aby mi to dalo tech 110ohmu a uz je teplota prijatelna tak to tak necham dekuji za rady.
kde si muzu sehnat te simulator RC obvodu?

Nějakej jednoduchej simulátor se asi dá sehnat také, ale osobně používám spice. Ten není ovšem vhodný pro začátečníky. Je třeba umět nastavovat analýzy a občas řešit problémy s konvergencí. Kdo tedy neví o co jde, ten si s tím moc neužije.
electronics-lab.com/downloads/schematic/013/
Na druhou stranu se do toho dají sehnat modely mnoha součástek. Jsme však zpět u toho, že jejich vytvoření pro schematic není úplně(spíš vůbec) intuitivní. Mnohem snadnější je úprava některé součástky z knihovny, ale tím zas o ni(tu původní) přijdete pokud si neuděláte zálohu.