Jak vyrobit DPS s velmi velkou přesností?

Jestli se to dá přirovnat k nějakýmu pouzdru nwm. Vzdálenost plošek je 1,5 mm.

Rozměry 3,2 x 3 cm, tak to zkontroluj…

Vypadá to ,že je to OKi. Myslíš jako, že to si schopnej vyrobit?

Kolik jich potřebuješ ?

tři

OK, udělám vzorek a dám ti vědět…

jj dík moc. Můžu se jen zeptat jak přesně ty plošňáky děláš? Já jsem to zkoušel a dopadlo to dost blbě.

Vytisknu to inkoustovkou (ne každá je na to vhodná) na pauzák, položím na fotodesku, zatížím sklem, osvítím 6min 250W halogenkou, dám do vývojky, opláchnu vodou a na konec vyleptám v chloridu. Celková doba je 25 - 30 minut.

a to se ti na tom pauzáku nerozpije?

Ne, ale jak už jsem psal, každá tiskárna to neumí.
Vyzkoušel jsem asi šest tiskáren, než sem našel tu pravou. :smiley:

aha

Nebylo by na škodu napsat, která je ta pravá. Řeč je samozřejmě o tiskárně. :question: :question: :bulb:

Nenapsal jsem záměrně typ, protože se asi už nedá sehnat. V době kdy jsem tiskárny testoval to byla novinka, dnes je to veterán, ale pro tisk předloh ji používám stále. Jedná se o HP 930C.

honza3: proč tebe konkrétně to zajímá, máš přece plotr. :smiley:

Raptor: tak desky jsou hotové, stačí jen nastříhat, odvrtat a umít lihem fotovrstvu, snad ti to tak bude stačit. Napiš do SZ adresu kam to chceš poslat, nic za to nechci, pošlu to jako obyč. dopis.

Jen jsem se zeptal k vůli ostaním.
Ono vědet a vědet je dost podstatná věc

Niekde bol test ze na dps fotolakom a predlohou cez pauzak su najlepsie HP atramentove tlaciarne … asi tak ak pouziva niekto inegho vyrobcu nech napise.

Myslím, že “devítistovky” byla vůbec nejlepší a nejpovedenější řada inkoustovek, co kdy HP udělalo. Sám ji marně už delší dobu v dobrém stavu za rozumnou cenu sháním.

K tomu pauzáku - někdo ho ještě zprůsvitňuje sprejem Pausklar 21 (Transparent 21), ale to je myslím známá věc. K fóliím - existují i fólie pro inkoustový tisk, ale je to jak s tím pauzákem - někdo na to nadává, a jinej na to zas nedá dopustit. Každej to holt děláme jinak… :smiley:

Jinak bych řekl, že to řešíte tak nějak zbytečně, teď jsem si poměřil ten původní lcd.jpg, myslím že rozteče 50mil na klasické SOIC i SO pouzdro a cesty 12mil jsou doma vyrobitelné úplně bez problémů, nic extrémního tam nevidím. Stačí to jen pořádně vytisknout (ale zase chvála Petrovi, že je ochoten pomoci, ne každý by to dnes udělal a je třeba to ocenit).

V předchozím příspěvku jsem se nějak zapomněl podepsat… :blush: p.o

Tak dneska jsem zjistil, že amatérsky se dají vyrobit i DPS s 0,3mm spoji (možná i míň). Což se mi dříve zdálo dosti nereálné.

Tak pro ty co maj zajem o Petrem overenou tiskarnu pro tvorbu DPS je tady aukro.cz/item1345464780_hp_deskjet_930c_od_korunky.html a muze ji mit za 310,- Dle informace nova cartidge stoji 500 cerna a 600 barevna. Secist si to umi kazdy.