2 síťové karty a LCD TV

Zdravím všechny.

Potřeboval bych radu trošku z jiného soudku.

Mám PC, v něm 2 sítové karty, WIN 7 a LCD TV. V bibli (návod) jsem zjistil, že TV umí připojení k internetu.

O co mi jde. Jak donutit druhou síťovku, aby se pro TV tvářila jako že z ní jde net?

Díky za rady. Radu typu “kup si router” už jsem si přečetl :frowning:

Návod je sice pro XP, ale můžeš zkusit, jesli se nějak neproklikáš.
svethardware.cz/art_doc-9584 … 8AABC.html
Moje W7Pro záložku pro sdílení připojení mají, ale nezkoušel jsem to.
Každopádně i to nejblbější siťový zařízení (hub) by řešilo jeden malý problém - nutnost zapnutého PC, aby net v TV fungoval.

Návod z XP nefunguje.

A zapoměl jsem napsat, že ta TV potřebuje mít zaplé PC k vuli programu SAMSUNG SERVER. Nevím přesně k čemu to je, ale to zjistím, až se připojím. :slight_smile:

budes musiet nastavit tie dva sietovky aby vytvorili Bridge…aspon pod xp profi to slo

Přesně tak, vybrat v síťových připojeních obě síťovky, pravý myšidlo - přemostit připojení. Pak ještě zkontrolovat pro jistotu nastavení IP atp a mělo by to šlapat jako nic…

S premostenim to samozrejme fungovat bude, ale premyslel bych o koupi switche, abys nemusel mit zapnutej PC kvuli televizi. Pokud uz ti ted nebeha 24/7 :slight_smile: Je to za par korun (stovek :slight_smile: ).

Bohužel běhá 365/7/24.

A PC musí běžet kvuli programu Samsung Server.

edit: Tak jsem to uspěšně vyřešil. Stačí dát na kartě, která je připojená k netu sdílení a dát woknám čas na automatickou konfiguraci systému. Trvá to asi 20 minut. Nevím proč,ale je to tak. Dokonce si sám nastaví druhou síťovku jako “out” net včetně IP adresy. Asi tak douho hledá nějakou volnou IP adresu.

Program Samsung server slouží k procházení PC přes TV, jdou pouštět MP3, přehrávat video včetně titulků.

Aspoň jsem ušetřil pár korun za koupi swithe, kterej by mi stějně asi viceméně byl v této situaci k ničemu.

Switch by ti nebyl k ničemu, jelo by to stejně jako se dvěma síťovkama, ale používal bys jen jednu. Switch je totiž taková rozdvojka až rozNka, podle toho,kolik má portů, tolik můžeš do té sítě připojit zařízení. Většinou se na jeden port dává WIFI AP, aby ti doma běhala i bezdrátová síť. Nebo se to celé nahradí WIFI routerem.

Jinak dnes už se nechá na síť pověsit ledacos, třeba satelit, tiskárna (i WIFI, takže si jí motom můžeš postavit kamkoliv bez ohledu na nutnost tahání kabelu), různé kamery, diskové servery, …

Zas tak vybavenej nejsem, abych měl domas satelit,wifi atd. Možná wifi k mobilu,ale mobil používam na koukáni na net jen v praci. :slight_smile:

A jak jsem psal na začátku, šlo mi o to, využít to, že mám na prkně 2 sítovky od výrobce.