PepinoCz Profesionál

|
Zaslal: 05 říjen 2010, 22:37 Předmět: Překlad anglické literatury Microchip |
|
|
Rád bych zde otevřel diskuzi k tématu české literatury k problematice PICů se zaměřením na řadu PIC18FXXXX. Asi mi dáte za pravdu, že tato literatura na našem trhu citelně chybí, i když určité střípky se v českém jazyce také dají dohledat. Přitom ve světě je anglicky, italsky, dokonce i španělsky psané literatury poměrně dostatek už od roku 2001. Proč se na to ptám? Pracuji v Irsku pro mezinárodní společnost, která se zabývá řešením různých projektů, založených na jednočipech, především pak od Microchipu. Protože pracuji i na dokumentaci, kterou si pro sebe interně překládám, i když jen potřebné fragmenty, napadlo mě po delším sledování tohoto fóra, že bych přeložil nějakou knihu, zaměřenou k tomuto tématu. Nijak nechci zatracovat řadu PIC16FXXX, ale osmnácková řada je přeci jen podstatně lépe vybavena z hlediska možností a je tu i otázka přizpůsobení k vyšším programovacím jazykům. Ceny také kolidují velmi příznivě s nižšími řadami.
Nerad bych orientoval diskuzi k tomu, zda jsou lepší PIC16F či PIC18F, tyhle věci fórem proběhly a podle mě se jen mlátila prázdná sláma. Také bych nerad řešil otázku vztahu PIC a ATMEL a jiných MCU (Sparta versus Slávie), i to už tu bylo a stejně, jak bylo uvedeno výše, prázdná diskuze. Já bych řešil vaší představu o náplni a zaměření publikace, abych jí správně vybral. Zajímalo by mě, zda by se uplatnily knihy k PIC24 a PIC32MX. Pracoval jsem s nimi také. Mám asi 5GB různé literatury, je z čeho vybírat. Také by mě zajímala cena, kterou by případní zájemci byli ochotni věnovat na zakoupení českého překladu do své knihovničky.
|
|