Debugacia prostrednictvom PICKIT2-Unable to enter debug mode

Zdravim vazene osadenstvo tohto skveleho fora. Po niekolkych rokoch odkladania debuggacie (vzdy som dako dospel k pozadovanemu vysledku aj bez nej) chcem konecne aj ja vyuzit skvely potencial jednoducheho odladovania. Mam klon PICKIT2 a konkretne sa pokusam o rozbehanie debugacie na procesore 16F877A (zvoileny bez nutnosti headeru). Zapojene to mam podla ICSP, procesor najde, mam splnene podmienky instrukcie NOP na zaciatku programu, aj vyhradene premenne. Program velmi jednoduchy - blikanie LED. Zial po spusteni debuggacie vypise vystup nasledujucu spravu:

Programming Target (5.9.2010 11:02:36)
PIC16F877A found (Rev 0x8)
Erasing Target
Programming Program Memory (0x0 - 0xB7)
Verifying Program Memory (0x0 - 0xB7)
Programming Debug Executive (0x-1F00 - 0x1FFF)
Verifying Debug Executive (0x1F00 - 0x1FFF)
Programming Debug Vector
Verifying Debug Vector
Programming Configuration Memory
Verifying Configuration Memory
PK2Error0028: Unable to enter debug mode
PICkit 2 Ready

Neviem si s tym rady, kde moze byt chyba - rovnako ani neviem co dalej treba splnit na uspesne debuggovanie (datasheet je tiez skupy na slovo). Za akukolvek radu vopred dakujem.

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Microchip"

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "Debugacia prostrednictvom PICKIT2"

Myslim, že je potřeba to povolit i v konfiguračnim slově.

mam povolene zabudol som uviest. Asi by mi pomohlo ak by mal niekto jednoduchy program pre 877ku kde by sa to dalo dako spojazdnit. lebo takto riesim aj problemy softverove. Takze velmi by mi pomohlo ak by mal niekto program kde s pickit2 uspesne debuggoval.

No takze uz som uspesne vstupil do modu debuggacie. Dakujem velmi pekne. Pre ostatnych s podobnym problemom - chyba bola v oscilatore. Nemal som iny krystallen 20 Mhz - nakoniec som skusil RC oscilator a ide to bez problemov.

Este mam par otazok ohladom samotneho debuggovania. Pocas debuggovania splnim podmienky pre vyvolanie prerusenia, v INTCON sa prislusne bity nastavia, ale program pokracuje dalej bez skoku na vektor prerusenia. Je to normalne? Ci aj v debuggovani by mal pracovat korektne. Dalej ma trapi instrukcia sleep, na ktorej debugging zlyha - ako som spominal mam RC oscilator, ci to spolu nesuvisi. Za rady opat dakujem.

Cau, preruseni : je potreba povoli Globalni preruseni, povolit zadane preruseni , pokud jde o periferii tak povolit preruseni od periferii + zadanou periferii

jen nektere preruseni je schopny probudit MCU ze sleepu, o ktere preruseni jde ? a kod by take nebyl na zmar :wink: ,to vsechno se doctes v DS, jsou i CZ preklady

No takze uz aj prerusenia funguju. Aby sme sa rozumeli - nie som zaciatocnik s PIC, len zacinam s plnohodnotnou debuggaciou. Po dnesku uz viem iste obmedzenia. Co sa prerusenia tyka - ono funguje - len na moje prekvapenie sa v debuggacii nevyvola hned po nastani podmienky, aleaz o niekolko cyklov neskor - v MPLAB SIM sa prerusenie vykona ihned. Zo sleepu sa budi prerusenim od komparatoru a od RB0 :slight_smile:. prakticky som zistil vsetko co som potreboval. Dakujem :slight_smile:

Pokud procesor s krystalem 20MHz funguje, ale nejde debuggovat, tak je častou příčinou kabel od programátoru k procesoru. Pro spolehlivý debugging by neměl být delší než cca 15 cm.

a na 40tke to nejde ani s 5cm :smiley: