Projekt: laboratorní zdroj řízený MCU, komunikace s PC

jo máš recht…co se týče ranku profesinonál, tak jsem to tady někde už řešil. Ve skutečnosti se považuju za total nooba :smiley: (i když vzhledem k mým spolužákům jsem zas jednookej mezi slepejma).
Minulý týden jsem se snažil rozběhat komunikaci RS232/Atmega (nejdříve coom knihovna oraclu a pak zmíněný rxtx) a došel jsem k závěru, že celý výrobek je nad moje síly…možnách bych to zvládl, ale za chvíli začne škola (+statní maturity) a prostě bych se v tom utopil. Navíc Technik správně řekl, že polovina věcí tam je uplně zbytečná viz už jenom to řízení z PC, které nejen, že by se složitě (na mě) realizovalo, ale nakonec bych ho stejně nepoužíval.
MCU je však nutné použít, takže stačilo by s ním udělat 2 voltmetry (napětí, proud) a pak třeba něco jednoduchého na měření teploty přičemž při překročení by se sepl ventilátorek. To je na mě tak akorát, abych to co nejdřív stihl a mohl se věnovat maturitě. Aby se neřeklo, tak bych tam ještě připravil DPS s FTDI a MAX232 na odesílání dat do PC a tím by to haslo.