Jaký koupit osciloskop do 10 000 Kč? Analogový / digitální?

reálně bych to viděl tak kolem 5000 Kč. Vím není to mnoho, ale zase při troše štěstí by se za to dal už koupit zachovalý analog se slušnýma parametrama. Přeci jenom dvojnásobná cena za ten rozměr asi nestojí. Za těch dalśích 5 tisíc můžu koupit horkovzdušnou stanici a další věci na pájení SMD, kterou už dlouho chci.

Zajímá mě ta výhoda digitálu. Asi největší je že si můžu naměřit data a ty třeba ukládat nebo se pletu? Co mě hlavně láká je to “pauzování nebo jak to nazvat” jak jsou na tom analogy oproti digitálům v měření neperiodických stavů. Moje představa je že bych chtěl odměřit třeba komunikaci na sběrnici. Tyhle data nějak vyexportoval trěba do souboru a pak si je už zpracuju jak budu potřebovat.

edit: jen upřesním ta cena 10500 je v tuhle chvíli celý rozpočet z letní brigády takže teoreticky by to šlo hold bych pájel ješte pár měsíců s mikropájkou a normal součástkama. Ale to je to na co se ptám. Dokáže ten digitál zaznamenávat data? Usb kabel jsem u něj viděl takže snad ano. Jinak pokud by tohle neuměl pak by se mi to asi ani nevyplatilo.