Správný význam barev kontrolek LED diod, červená/zelená/bílá

Kde jsou ty doby, kdy existovaly jen červené LED, že… :smiley: Můj názor, tedy tak, jak bych to používal já a jak si myslím, že by to zhruba mohlo být obvyklé:

Zelená - OK; běží
Červená - zastaveno, neběží; standby; když bliká - chyba
Oranžová/žlutá - systém běží, ale vyžaduje zvýšenou pozornost/kontrolu; když bliká - varování; chyba

Další barvy už nejsou tak jednoznačně zažité, významy co jsem popsal se zažily už v době, kdy ještě jiné barvy LED diod než ty tři nebyly k mání. Takže co se týče třeba modré, běžně je k vidění jako indikace STBY i jako provozního stavu (i jiných stavů), význam si zatím neustálila.

Jinak další významy barev bys zjistil, pokud bys někde našel popis průmyslových stavových majáků, které jsou např. na osazovacích stolech a dalších zařízeních. Záleží, v jakých souvislostech to pak použiješ (popisuju obecně, tvůj případ se zásuvkou neuvažuju. Já bych si do ní “narval” zelenou, že elektrika kope, snad ví každý. Červená ale taky nebude vyloženě špatná, spíš jde o to, aby babička věděla, že když to svítí, tak tam ten proud je. Pokud se ale v okolí vyskytují, byť jen občas, děti, tak bych tam ale nedával žádnou, ono by je to světýlko mohlo zajímat).