Modifikace datového USB kabelu aby nenabíjel mobil

Já jsem to zjistil taky u HTC, že když se HTC resetuje při připojení k PC, tak dostane asi 3 vteřinovej kopanec. Ale stalo se mi to asi jen 2x a baterka stejně po roce byla k ničemu. Chtěl jsem zavolat při 50% a umřel mi “v ruce” v půlce hovoru :confused: :confused: .

Při klasické synchronizaci kopanec nedostane a ROM jsem už pak nahrával přes microSD kartu. Je to i rychlejší jak přes USB.

Už tohle je zavádějicí. V tom případě nemůže jít o harwarovou chybu. Radši bych si připlatil 300,- a sehnal bych si original nabíječku.

Já jsem s nabíjením u HTC Touch HD nikdy neměl problém, a to jsem ty nabíječky měl 3, jednu doma, druhou v práci a třetí v batohu pro jistotu. Jestli byli originál, to nevím, ale fungovali normálně nezávisle na zapnuté/vypnuté funkcni nabíjení při připojení k PC.

Co se týká kabelu, asi rozdělat nejde, musíš přerušit +5V. Pak nebude mít z čeho nabíjet. Otázkou je, jestli půjde datová komunikace.

Tato nabíječka určite originál není, ale fungovala normálně. Jedna mi zůstala doma. Až na to, že používá k nabíjení stejný kabel jako k synchronizaci.