Po opravě zlomeného kabele měniče hraje sluchátko potichu

Zdravím, pokoušel jsem se opravit sluchátka. Šlo o klasickou závadu - zlomený kabel u měniče. Tak jsem ho trochu zkrátil o znovu napájel. Avšak po napájení hraje sluchátko potichu. Myslel jsem si, že to bude studeným spojem (velkým přechodovým odporem). Po měření jsem, ale zjistil že odpor je OK. Nevíte čím by to mohlo být? Dík

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "sluchátka- oprava"

Cau, u menice ? mysleno jeako u repracku ? , ty dratky jsou vesmes lakovany, takze opatrne oskrabat , pocinovat , a priletovat, skus zmerit od jacka k repracku vsechny vodice a krapet s nima zahejbat jestly sou vsechny ok, obcas se my stavalo ze sem obcas prehnal s prehratim pajeci plosky na repracku a odpajel se my dratecek (opravdu malinkeho prumeru, neni skoro vydet) do civky na membrane, skus zmerit odpor civky na membrane mel by mit neco kolem ± 16-32 Ohmu (tusim)

jj u repráku. Odpor cívky i s připájeným kabelem je asi 56 ohm. Což by však mělo být OK, jelikož odpor druhého repráčku je skoro stejný a ten hraje normálně nahlas. Takže furt nemůžu přijít na to čí to je.

Nespadl ti k membráně nějakej bordel? nebo třeba nezatekla kalafuna?

Asi ne. Ničeho jsem si nevšiml a kalafuny jsem používal minimum.