Problematický nákup v GM Electronic, arogance prodavače

Adolfik: Vcelku chápu, že to asi není zrovna dvakrát výhra, ale zase na druhou stranu když někde nastoupím jako prodavač součástek, tak bych vcelku očekával, že budu prodávat součástky, ne?

MilosPS3: Tak jestli mají takovou službu, proč o ní zákazníky dostatečně neinformují? I když mě osobně je stejně nanic, protože to mám do Brna 60km, a když tam jedu, tak je to téměř vždy nárazovka, takže si sotva stíhám napsat na lístek, co chci. Co se týče počtu položek, u dvaceti bych se ani nedivil, ale čtyři by snad zvládnout mohli, ne?

Jinak podobnou zkušenost mám i z Florence, tam mi kdysi prodali dražší “neáčkové” PIC16F876 a 877, a to i přesto, že “A” skladem měli a já o ně výslovně žádal. Xichty “házeli” dost podobný, jestli je obtěžuje zákazník, kterej chce něco koupit, tak mi to přijde dost divný (podotýkám, že se chovám vždy slušně, taky jsem kdysi prodával, takže vím, co to obnáší… tím spíš se divím).

Takže se nejvíc kloním k názoru Martina - objednávky už jedině přes net. Sice je to dražší a déle to trvá, ale aspoň nevidím ty grimasy toho člověka, co to vychystává.

Takovej dotaz, má tu někdo zkušenosti s Farnellem? Mají stránky česky a už i ceny v Kč, poštovný je prej vždy 5€ (nějakých 125,- Kč asi), tak jestli někdo neví, jak je to doopravdy… jestli to funguje, jak rychle apod…? Jde to dobírkou domů a platit při převzetí v Kč?