Podíval jsem se trošku blíž na část nového fóra.
Prohlížel jsem mailovou schránku, zkoušel jsem odkazy. Vypadá to, že odkazy fungují dobře, zprávy asi žádné nechybí. Reset hesla proběhl v pořádku, už mi funguje přihlášení heslem. Ale teďka k připomínkám…
-
Fórum je anglicky a nenašel jsem, kde to přepnout na češtinu. Testoval jsem v prohlížečí Chrome CZ (Win7 CZ). Mozilla Firefox mi fórum nezobrazila vůbec (používám starou verzi Firefoxu 52.xxxx CZ - novou mám na jiném PC - odzkouším později). Asi bych se vykašlal na automatické rozpoznání jazyku podle Win nebo prohlížeče (maximálně jako výchozí nastavení při registraci nového uživatele), jinak ať si každý jazyk nastaví v profilu.
-
Import nezvládá na 100% značky v příspěvcích - v příloze je vidět, že místo změny velikosti písma jen vypsal značku do textu, barvu změnit nezvládl vůbec. Značku pro kód programu v prvním případě poznal, ale rozhodil řádkování, ve druhém případě značku nepoznal a vložil to textu.
Odkaz na téma, ze kterého je ukázka : [C a flagy) - hned úvodní příspěvek, v přílohách v souboru Text.txt je “zdrojový text” dotčené části.
-
U příspěvků bych uvítat datum a čas vzniku tak, jak je tomu u původního fóra. Informace typu “před hodinou”, “před 2 dny” jsou celkem nic neříkající.
-
Nebylo by od věci, kdyby nové fórum využívalo celou šířku webové stránky a ne jenom sloupec uprostřed obrazovky o šířce cca 50% obrazu (pro zobrazení prohlížeče v maximalizovaném okně). Obzvláště dnes, kdy drtivá většina monitorů má poměr stran 16:9.
-
Některé odkazy v příspěvcích se otevírají v novém okně, některé v původním. Chtělo by to sjednotit - mně osobně vyhovuje, když se odkaz otevírá v novém okně, ale ideálně kdyby to šlo nastavit - třeba v menu “Interface”. Totéž s nastavením jazyka.
Text.txt (851 Bytes)