Tak hold dělej v 3.55, ta ty “díry na tišťák” umí
Mám všechno namalované v 4.13 a 3.55 neumím.
A na převod mezi nimi jsem nepřišel.
Uff, teď jsem domaloval easy schéma v 3,55 a je to hrozný, nezvyk, ikdyž jsem ve verzi 4,16 dělal desku jenom jednu, už jsem si zvykl 
Asi to budě běh na dlouho trať. V té době co jsem maloval tu desku, tak jsem ani pořádně nevěděl v jak ji vyrobím, jediné co se pro mně potom jevilo schůdné byl plotter, no ale co už teď…
Nevím jak ty, ale já mám 3.55 nějakou divnou. Všechny ikony dohromady v jednom okně a nic v ní nefunguje dokud to nenastavim. Jestli máš jinou, lepší, hoď ji někam, třeba ne edisk.
ew355r3.exe
Tak je tam, zkus to a pak napiš jak Ti to valí 
No ten je trochu jinej, o něco lepší a malovat v tom je HNUS. Knihovny k ničemu, asi bych si musel všechno namalovat a znova. Hrozná představa.
Taky sem si to říkal, asi se na to vys… a namalovanou desku si pak odůlčíkuju.
Ještě bych se chtěl zeptat (moc to sem nezapadá no
) jak zvětším pájecí plošku, třeba pro odpor? To se musí na začátku malování nebo to jde i na namalované desce?
Já to dělaám tak, že si otevřu tu knihovnu s odporama a zvětším si pajecí plošku tam.
Tak, dnes jsem rozjel plotter. Počítač 200MHz a Widle 98. Obrázky z testovacího souboru nakreslil krásně, nemá to chybu. Když jsem ale na plotter poslal tišťák z Eaglu, začal kreslit a po chvíli mi program, který to řídí napsal, že je v souboru chyba. Udělalo mi to tak s více tišťáky, i s těmi které sem nekreslil já.
Tak teď bohužel nevím na čem jsem, plottr sice kreslil zkušební obrázky dokonale, ale tišťáky z Eaglu nepobral. Nevím jestli je to plotterem nebo řidicim programem 
To znám, to mi dělalo, když jsem kreslil v crkut*m Eaglu. Dej sem ten HPGL, kouknu na to.
Ten eagle byl verze 3.16, ale kraklej neni, aspoň o tom nevim 
Kdybych mohl poprosit, jestli by jsi sem hodil něco co ti 100% valí, chtěl bych to zkusit. Problém by ale mohl být v tom, že ty kreslíš v 1/40 a já 1/8…
Ovšem celkem mě to ser*e že to nevalí 
Soubor co chybu dělal přikládám sem:
hodky
( zmenšeno na krok 1/8 )
Hodiny
( krok 1/40 )
Toto jsem dělal dnes a trápil jsem se s tím v 3.55 a super, mám to konečně s dírkama. ![]()
1/40 a 1/8 je co? Koukal jsem na oba a jsou skoro stejný, jeden je teda v barvě. ![]()
plotr.hpgl (210 KB)
To je “základní krok” jestli jsem dobře pochopil. Když to vydělíš (je to zlomek) 0507 má tedy 1/8 což je 0,125mm a ten tvůj, 0512 má 1/40 tedy 0,025mm 
Doufám že tu nemelu hovadiny.
Jo a ten 3.55 co sem ti posílal je ready a de to s nim? 
Ten s názvem “hodky” je menší.
No jde, to jsem maloval v tom, co jsi mi poslal ty a je celkem good. Spíše jde o zvyk. Ten soubor ti jde?
Co s e týká nejmenšího posuvu, tak to asi tak nějak bude.
Jo pustil jsem ho, jen ho musím v eaglu zmenšit na ten krok 1/8 aby mi to aritma zežrala, ale bojím je toho že mi to nenamaluje, protože bych to potřeboval otočit ![]()
Máš to pěkný a co to je?
Jinak neska toho mám dost, ten kompl sem rozjížděl dva dny (něpanimaju tomu) ale vyhrál sem nad ním ![]()
Pak plotr teda maloval ale tišťáky ne ![]()
Zítra uvidíme, neska sem papíru už zkurvil dost ![]()
Ještě prosím, vyvěs sem tu desku v *.brd, abych ji v tom eaglu mohl otevřít a zmenšit to na 1/8. Díky
Je to pokusná deska k tomuhle.
To znám, taky už plotrem prošlo pár tun
papíru.
Ještě jestli bys mohl tu desku v *.brd, moc by mi to helplo a možná i odehnali moje obavy z toho že je to špatný a plotter můžu zase poklidit 
Jinak, papíru mám dost a až dojde donesu další balíky 
BRD je zde.
Tak mě napadla jedna věc. Já ale nic nezmenšuju ani nezvětšuju. To co mi vyhodí CAM v eaglu tak to nakreslím jako 1:1. Nevím jak je to u 507, ale co jsem se tak dočetl, je to stejné jako u mě! Podle by jsi ho zmenšovat 1/8 neměl. 507 si to musí přežvýkat sama. Ty když ho zmenšíš, tak to asi ani nemůže vytisknout, protože je to tak malé. Ale zkus si v eaglu namalovat jen 2 PADy vzdálené od sebe 2,54mm a propoj je na spodní hladině a v CAM procesoru to udělej jako 1:1 od pozice 0,0 a zkus to vytisknout na papír. A nejde to jako u mě poze zkopírovat do LPT1? Asi ne, protože to potřebuje nějakej driver.
Ou jé, novej avatar 
Za desku díky moc, zítra zkusím a podám info.
Když se nebudu ozývat, ploter s komlem leží na špalku a já držim v ruce sekeru 
Ahoj, sehnal jsem si HP 7475A, mate s nim nekdo nejaky zkusenosti? Dostal jsem k nemu nejakej kabel kterej je zapojenej nejak uplne jinak nez vsude pisou, ale beha to s nim. Zkousel jsem to jeste s ovladacem pro Roland dx-990 nebo tak nejak o kterym pisou ze by to s nim taky melo chodit jenze nechodi