Takže tě zajímá, jak nahrát do áčkové verze program?
Pokud programátor nepodporuje přímo 16F876A, tak s tím nic neuděláš…
přesně tak…
no programátor… mám jen vyrobený kabel z 5ti diod, 3 rezistorů a kondenzátoru. připojuje se do COM portu a napájení je z USB… Na neAčkovou verzi to stačí a normálně ho to naprogramuje…
Má ten programátor nějaké jméno? Jaký používáš software?
Možná by se ten programátor dal používat pomocí SW IC-prog. Když ne, tak ti doporučuji postavit JDM programátor, na který IC-prog funguje. Před lety jsem přes JDM a IC-prog programoval mnoho 16F877A, takže naprogramovat 16F876A určitě nebude problém.
pod WinPic který používám, funguje jako “COM84 programátor pro sériový port” Dokonce mi to i v pořádku Ačkový PIC přečte, ale nejde do něj nic nahrát…
16.1.2008, 08:09 - aktualizace:
tak úspěch, chvilku jsem si hrál s nastavením toho IC-progu a zadařilo se Takže moc díky, konečně mi to tady po měsících zmizí ze stolu
Ahoj, mám problém, už dva dny nad tím sedím a pořád nic…
postavil jsem si tyto programátory - eremy.onicom.sk/progser/popis_b.htm (Programátor TE-20 SEX). Chci jím naprogramovat PIC16F876A, nevím však jestli tyto programátory vůbec Ačkovou verzi podporují…
Zkoušel jsem programovat přes WinPic800 a IC-Prog 1.06B a konfiguraci JDM; nicméně přes ani jeden to nejde… Oba programy se tvářily, jakoby z procesoru načetly data, ale přitom nenačetly nic a ani ho nerozpoznaly. A při programování mi to vyhodilo chyby že zapsaná data se nerovanají přečteným po zápise… už opravdu nevím kudy kam…
Prosím o radu.
Díky