Zdravím.
Pokúšam sa vypísať na display nameranú teplotu, no nejak sa mi to nedarí.
Program píšem v C - CodeVisionAVR, ktorý podporuje tento senzor. Problém je však ten že neviem ako používať funkcie v hlavičkovom súbore ds1820.h… Tiež som si našiel zopár príkladov, no veľa som z ních nevyčítal. Má s tým niekto skúsenosti (príp. nejaký príklad sem hodiť)?
LCD mám pripojený na PORTB
senzor na PD6
administrator: přejmenováno z "attiny2313 & ds1820"
Budu řešit tento problém taky ale s ATMEGOU 8. Codevision nepoužívám ale v knize ATMWl AVR programování v jazyce C od Váni je Codevision popsané i s příklady a je tam myslím i použití té knihovny. Nebo budeš muset najít tu knihovnu a otevřít ji prostudovat co a jak. Nebo si to můžeš napsat sám přikládám datasheet DS18B20 v češtině a nebo taky můžeš zkusit google.com/codesearch?q=ds18 … earch+Code a hned máš mraky příkladů jak na to. Datasheet teplotního čidla DS18B20.doc (277 KB)
No nakoniec so sa na to vykašlal. No teraz riešim problematiku s avrstudio a ds18s20. (ak by niekto mal source niečoho takého tak to sem postnite…síce som na nete niečo našiel no zatial to testujem)
adresy su ulozene v zdrojaku ds1820…bude to treba asi dolatit na to tvoje cidlo…
Adresy ziskas napr z progrmom LogTemp alebo zavolanim THERM_CMD_READROM pripadne pouzijes THERM_CMD_SKIPROM a netreba ti adresu len potom to je relativne na jedno cidlo… ds1820.h (4 KB)
Zdravím páni. Mne sa to podarilo rozchodiť tento týždeň. Rutinu som prebral z jedného nemeckého fóra a upravil pre moje zapojenie. Medzi volaním funkcie void THERMO_Init_Temp_Read( void ) a signed char THERMO_GetTemp( void ) musí byť táto slučka:
for (i = 0; i < 0xFF;i++)
Delayms(4.0);